בינה מלאכותית Claude AI ושילובו בפרויקט הגמר
אז מה זה בעצם Claude הזה שכולם מדברים עליו? בקיצור, זה עוזר וירטואלי שיודע לשוחח כמו בן אדם אמיתי! Claude פותח על ידי חברת Anthropic, והוא מבוסס על טכנולוגיית למידת מכונה מתקדמת. בעצם אם אתם שואלים אותו שאלה על כל נושא – Claude יענה לכם תשובה מפורטת ומנומקת. בניגוד ל-ChatGPT שעדיין מוגבל ביכולותיו, Claude כבר יודע להתאים תשובות ספציפית לצרכים והעדפות האישיות שלך ובנוסף העברית של Claude משופרת באופן ניכר לעומת ChatGPT.
כיצד Claude יכול לסייע בלימוד ופרויקטי אלקטרוניקה?
Claude יכול לשמש עוזר אישי וירטואלי שיקל על לימוד האלקטרוניקה:
1. מתן הסברים ברורים על מושגים מורכבים באלקטרוניקה.
2. סיכום נושאי לימוד באופן תמציתי ומותאם אישית.
3. יצירת חומרי לימוד ודפי עזר רלוונטיים.
4. רעיונות ופתרונות יצירתיים לבעיות בפרויקטים.
5. סיוע בכתיבה ותיעוד של פרויקטים..
כיצד להשתמש ב-Claude?
1.פתח את האתר anthropic.com רשום את כתובת האימייל שלך או לחץ על האפשרות "Continue with Google"
2. עקוב אחר ההוראות ליצירת חשבון והתחברות.
3.בחלון הצ'אט כתוב את שאלתך או בקשתך ולחץ Enter.
4. תוך מספר שניות תקבל תשובה מפורטת.
5. המשך להציג שאלות נוספות וקבל תשובות מ-Claude.
6. כאשר סיימת, פשוט כתוב "תודה רבה" ו-Claude יבין שסיימת את השיחה.
כיצד Claude יכול לסייע לי בחוברת הפרויקט?
במקום להתחיל לכתוב את החוברת מאפס, אפשר להסביר לClaude בפירוט מהו הפרויקט עליו עבדנו – מה המטרה שלו, איך תכננו וביצענו אותו, מה עבד ומה לא. כדאי לתת דוגמאות קונקרטיות של קטעים שכבר כתבנו בחוברת, כך Claude "יבין" טוב יותר לאחר מכן נוכל לבקש ממנו להרחיב ולהוסיף פרטים נוספים על בסיס מה שתיארנו לו. בדרך זו ניתן להפוך את הרעיונות והתוכן שיש לנו לתוצאה איכותית ומנוסחת היטב שנוכל להשתמש בה כבסיס איתן לחוברת.
חשוב להבהיר! המטרה היא לא ש Claude יעשה עבורנו את העבודה. אלא, לקבל זווית ראייה נוספת, עוד רעיונות כיצד לפתח את הפרויקט, עוד רעיונות או מידע חשוב להוסיף לפרויקט במטרה להגיע לחוברת פרויקט איכותית!
דוגמא לאייך אני שואל שאלה את הAI
1. אני תלמיד בכיתה <לרשום איזה כיתה>, אני במגמת אלקטורניקה ומחשבים, השנה במסגרת המגמה אני צריך לבנות פרויקט שמבוסס על שמירה על כדור הארץ.
אני בחרתי בפרויקט: "<רשום את של הפרויקט שלכם> "
מה שהפרויקט עושה הוא: "<לרשום את תיאור הנושא של הפרויקט>"
תיאור הבעיה – במסגרת בניית חוברת הפרויקט, דרשו ממני לרשום תיאור הבעיה שאנו רוצים לפתור בבנית הפרויקט. זה מה שאני כתבתי: "<רשום את תיאור הבעיה שאתם באים לפתור בבניית הפרויקט שלכם>" אני אשמח אתה תעזור לי לכתוב בהתבסס על מה שאני כתבתי איזה עוד בעיות קיימות שבגללם אני בונה את הפרויקט הזה שהוא שומר על כדור הארץ.
2. תיאור הצורך – ביקשו ממנו לרשום תיאור של הצורך שיש הפרויקט שלי, זה מה שאני כתבתי: "<לרשום את תיאור הצורך שיש בפרויקט שאתם בונים>" אני אשמח שאתה תעזור לי לכתוב בהתבסס על מה שאני כתבתי איזה צורך נוסף קיים בפרויקט שאני בונה, בדגש על שמירה על כדור הארץ.
3.כיצד הפרויקט שומר על כדור הארץ- הפרויקט שלי צריך להיות מבוסס של שמירה על כדור הארץ, זה תנאי הכרחי לפרויקט והוא חשוב מאוד. זה מה שאני כתבתי כיצד הפרויקט שומר על כדור הארץ: "<לרשום כיצד לפי דעתי הפרויקט שאני בונה שומר על כדור הארץ> " אני אשמח שאתה תעזור לי לכתוב בהתבסס על מה שאני כתבתי, עוד רעיונות כיצד הפרויקט שאני בונה , שומר על כדור הארץ.
4. מחקר בפרויקט- בנוסף ביקשו ממני לעשות מחקר על הפרויקט. תנאי הכרחי של המחקר, שהוא יהיה מחקר מבוסס ואמין ולא שאתה תמציא מידע או תמציא מקורות. אני חייב שהמחקר יהיה מבוסס על מידע אמין, מספרים, אוניברסיטאות, כתבי עט, כתבות אמינות וכו'. בשום פנים מאופן לא להביא מידע לא מבוסס, לא אמין, או מומצא!
שאלת המחקר הראשונה שלי היא: "<לרשום את השאלת המחקר הראשונה>". בבקשה תעזור לי לכתוב מחקר באורך של 100 מילים, לא בשפה גובה מידי, בבקשה בסוף המחקר, תעשה לי רשימת מקורות בעברית באופן מסודר – כולל קישורים (תבדוק שהקישורים שאתה מוסיף למקורות אכן עובדים ותקינים).
על אף ש-Claude יכול לספק טקסטים איכותיים, חשוב לזכור שהוא עדיין טכנולוגיה מבוססת בינה מלאכותית, ולכן אינו מושלם.
לפעמים Claude עלול לייצר תשובות גנריות מדי שאינן קשורות באופן ספציפי לפרטי הפרויקט המדויק עליו ביקשנו.
לכן, חשוב תמיד לבדוק היטב כי הטקסט ש-Claude מחזיר אכן רלוונטי ומתאים לפרויקט הספציפי שלנו – הן מבחינת התוכן והן מבחינת סגנון הכתיבה.
עדיף להשתמש בתשובות Claude כבסיס טוב להמשך כתיבה, אך להקפיד לערוך ולהתאים אותן כראוי לפרויקט שלנו.